ontwerpers

Stefan Borselius

Deze ontwerper werd geboren in 1974 in Malmö. De Borselius Design Studio is opgericht in 2002 en gevestigd in een voormalige koekjesfabriek op Södermalm, een eiland dicht bij het centrum van Stockholm. Het werk van Borselius concentreert zich op meubel- en interieurbouw – alles van stoelen, lampen en kamerschermen, tot aan tapijt en textiel. Hij werkt op deze gebieden samen met gerenommeerde bedrijven in Scandinavië.

Stefan Borselius is opgeleid als houtbewerker, vormgever en meubelmaker. Hij begon met houtbewerking en eindigde met een Master degree Arts, Crafts en Design. Met zijn achtergrond in vakmanschap, zijn zelfs de kleinste details een belangrijk onderdeel van ieder ontwerp. Zijn interesse in nieuwe materialen en technieken, in combinatie met een open geest en kennis van zowel traditionele handwerk en moderne industriële processen, resulteert in unieke en innovatieve producten.

Na zijn afstuderen, werkte hij onder andere samen met de ontwerper Fredrik Mattson. Hun eerste samenwerking resulteerde in de aluminium stoel Sting voor Blå Station. Bekende ontwerpen voor dit merk zijn bijvoorbeeld de stoelen BOO en PEEK.

Stefan Borselius

Meer informatie? Bel 035-622 08 30 of laat uw gegevens hier achter. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.