ontwerpers

Ronan en Erwan Bouroullec

De twee Franse (Bretonse) broers Ronan en Erwan Bouroullec zijn in korte tijd wereldberoemd geworden met hun baanbrekende designvoorstellen. De broertjes Bouroullec worden gezien als het beste wat Frankrijk voortbracht, op het gebied van design, sinds Philippe Starck.

De Bouroullecs zijn ‘alles-ontwerpers’. Meubilair vooral, maar ook architectuur, juwelen, cosmetica en fotografie. Variërend van enkelvoudige stukken tot complete projecten. Hun ontwerpen kenmerken zich door een minimum aan materialen, vormen en kleuren – de broers prefereren subtiliteit boven extravagantie.

Werk is aangekocht door verschillende musea en galeries zoals het designmuseum in Londen, Boijmans in Rottredam en de galerie van Droog Design in Amsterdam en wordt onder andere geproduceerd bij Cappellini, Roset, Habitat, Domeau & Peres, Auhentics, Vitra en galerie Kreo in Parijs en zij ontwierpen het interieur voor Issey Miyake’s APOC shop in Parijs. Daarnaast brengen zij gelimiteerde edities in eigen beheer uit.

Ronan en Erwan Bouroullec proberen met hun werk ‘gevoel’ terug te brengen in de relatie tussen de mens en de materiële wereld. Ze experimenteren met oude en nieuwe materialen en combineren zowel ambachtelijke als industriële projecten.

Ronan en Erwan Bouroullec

Meer informatie? Bel 035-622 08 30 of laat uw gegevens hier achter. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.