ontwerpers

Ron Arad

Israëlische architect en designer, geboren 1951 Tel Aviv, Israël.

Arad raakte vooral bekend door zijn volstrekt persoonlijke vormentaal die tot uiting komt in de talloze stoelen, tafels, kasten en architectonische projecten die hij vanaf de jaren tachtig wereldwijd realiseerde.

Kenmerkend voor veel van zijn ontwerpen is de rauwe, onafgewerkte behandeling van de verschillende soorten metaal die hij gebruikt. Ook de enorme omvang van veel van zijn stoelen maken een stoel van Ron Arad direct herkenbaar. Dit komt in de titels van zijn meubels terug, Big Easy, Well Tempered Chair en Litlle Heavy zijn in dit verband sprekende voorbeelden.

Arads werk is altijd experimenteel, lijkt op het eerste gezicht het werk van een beeldend kunstenaar, maar is toch vaak verrassend comfortabel. Een paar van zijn ontwerpen worden, in een beperkte oplage, gecommercialiseerd.

Hij heeft meubilair en verlichting ontworpen voor vele (hoofdzakelijk Italiaanse) bedrijven, zoals Alessi, Vitra, Flos, Artemide en Kartell. Zijn opmerkelijkste industriële ontwerpwerken omvatten de stapelbare stoel Tom Vac (1998) voor Vitra, en de Bookworm (1997) en de stoel Fantastic Plastic Elastic (1998) voor Kartell. Veel van deze werken zijn te zien in het NY Metropolitan Museum of Art, het Centre Georges Pompidou in Parijs, het Victoria & Albert Museum in Londen en het Vitra Design Museum, in Duitsland.

ron arad

Meer informatie? Bel 035-622 08 30 of laat uw gegevens hier achter. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.